Sund kost – opskrifter på sund kost:
.

Kager og desserter – sukkerfri:
.

Chocolate-raw-food cake:

Ingredienser:

Bund:

Mandler

Tørrede dadler

Havregryn

Kakaopulver uden sukker

Glasur:

Bananer

Friskpresset appelsinsaft

Kakaopulver

Blend alle ingredienser til bunden og placer bunden i et fad.

Blend alle ingredienser til glasuren og fordel den ovenpå bunden.

Læg evt. halve jordbær, stegte æble-både eller anden frugt ovenpå kagen.

Banan-is:

Ingredienser:

Dadler

Lidt rismælk

Kakaopulver uden sukker

Bananer

Udførelse:

Blend først dadler, rismælk og kakaopulver. Derefter tilføjes bananer. Blend.

Placer massen i en boks og kom det hele i fryseren.

Frys det natten over. Derefter enjoy!

Sukkerfri vegansk kransekage-konfekt:

Dej:

375 g mandler

2 modne bananer

Evt. lidt vand

Glasur:

Bananer

Kakaopulver uden sukker

Udførelse:

Blend dejen og rul til to pølser. Gør dem lidt flade og bag i ca. 10 min. ved 200 grader.

Blend bananer og kakao og placer i en frysepose. Lav et lille hul i fryseposen.

Når konfekten er afkølet pyntes den med glasur i sik-sak mønster.

Dadler med kakaopulver:

Ingredienser:

Dadler

Kokosolie

Kakaopulver uden sukker

Udførelse:

Opvarm lidt kokosolie i en gryde.

Når det er smeltet tages gryden fra varmen og dadlerne vendes i olien.

Tag dadlerne op i en lille skål – tilsæt kakaopulver. Rør rundt til alle dadler er dækket af kakao.

Dadler med lakrids-pulver:

Ingredienser:

Dadler

Kokosolie

Lakridspulver

Udførelse:

Opvarm lidt kokosolie i en gryde.

Når kokosolien er smeltet tages gryden fra varmen.

Tilsæt dadlerne og vend dem i olien.

Tag dadlerne op i en lille skål. Tilsæt lakridspulver og rør rundt til alle dadler er dækket af

lakridspulveret.

Kheer (indisk ris-dessert – sukkerfri og vegansk):

Ingredienser:

Brune ris

Rismælk eller kokosmælk

Rosiner

Dadler

Mandler

Frø fra grønne kardemommekapsler

Stødt kanel

Evt. vanille og kokosflager

Udførelse:

Risene koges møre sammen med rismælk eller kokosmælk.

Rosinerne tilføjes til sidst, mens risene stadig simre.

Dadler blendes alene. Efterfølgende tilføjes lidt rismælk og der blendes igen.

Dadlerne tilføjes risene.

Mandler overhældes med kogende vand og smuttes. De hakkes i mindre stykker og vendes i risene.

Frø fra kardemommekapsler stødes og røres i risene.

Lidt stødt kanel tilføjes ligeledes.

Alt røres sammen og er klar til servering. Kan serveres varm eller afkølet.

Apple Pie:

Ingredienser:

Æbler

Evt. rosiner

Ingefær

Kanel

Havregryn

Mandler

Evt. solsikkekerner

Dadler

Kokosmælk

Vanillekorn

Udførelse:

Æblerne skæres i både og placeres i et tærtefad.

Ingefæren rives og tilføjes æblerne.

Kanel drysses ovenpå.

Æblerne sættes i ovnen ved 200 grader.

Mandler blendes til de er i små stykker.

Havregryn, mandler og evt. solsikkekerner ristes på panden.

Dadler blendes med kokosmælk.

Havregryn, mandler og solsikkekerner tilsættes dadler og kokosmælk og blendes kort.

Når æblerne er møre tilføjes rosinerne og  massen med havregryn smøres ovenpå.

Tærtefadet sættes i ovnen til tærten er gyldenbrun ovenpå.

Serveres med en creme af blendet kold kokosmælk, dadler og vanille.